SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Kvinnelige hockeytalent
October 8th, 2015 by admin

shutterstock_165009752

Hockey blir ofte sett på som mannsdominert sport, og når hockey omtales i nyhetsbildet, er det oftest herrelagene vi får muligheten til å lese om. Imidlertid er kvinnehockey også en stor idrettsgren både i Norge og internasjonalt som virkelig fortjener å omtales og få plass i mediene på lik linje med herrehockey. Både norske og internasjonale hockeyutøvere har mange talent som representerer hockeysporten på en fantastisk måte, og nedenfor kan du lese om fire av de mange store talentene innen denne fartsfylte og spennende sporten.

fatima_moreira_de_melo_srd2Et av de store landhockeytalentene i internasjonal sammenheng, er Fatima Moreira de Melo. Hun er født i Rotterdam i 1978, og har spilt på det nederlandske landhockeylandslaget i en årrekke. Fatima Moreira de Melo har vunnet OL-gull sammen med laget sitt hele to ganger, første gang i sommer-OL i Sydney i Australia i 2000, og andre gang i 2008 i sommer-OL i Beijing. I Beijing beseiret Nederland Kina med 2-0, og sørget derfor for å vinne over den olympiske vertsnasjonen. Fatima Moreira de Melo har også deltatt i hundrevis av landslagskamper for det nederlandske laget, og har vunnet både verdenscupen i 2006 samt ble kåret til Rotterdam Sportswoman of the Year samme år.

Fatima Moreiro de Melo har mange jern i ilden. Hun er et kjent ansikt på TV-skjermen i Nederland, er en god sanger, og utdannet jurist. Etter at hun la hockeykarrieren på hylla, har hun også engasjert seg med pokerspill, og Fatima er en svært dyktig pokerspiller som gjør det godt i internasjonale pokerturneringer. Blant annet har hun flere gode plasseringer i den europeiske turneringen EPT, og er en del av Pro-teamet hos PokerStars.

Norge er regnet som en av verdens ti beste hockeynasjoner på herresiden, og også det kvinnelige hockeylandslaget er representert i verdenstoppen. En av våre aller beste kvinnelige hockeyspillere er Trine Martens. Hun er født i 1984 og spiller for Vålerenga Ishockey. Martens har vært kaptein på kvinnelandslaget, og ble kåret til Norges beste kvinnelige hockeyspiller av Norges Ishockeyforbund i 2012. For denne prestasjonen ble hun tildelt utmerkelsen «Gullpucken». Trine Martens har vært med på å løfte fram kvinnelig hockey i Norge, og har deltatt i en rekke verdensmesterskap. Om du vil lese mer om hockeysporten i Norge, kan du gå inn på nettsiden til hockeynorge.no. Der finner du mye informasjon om turneringer og om hockeysporten her i landet.

En av de største hockeynasjonene er Canada, hvor en av de fremste spillerne på det kanadiske hockeylandslaget er Caroline Oullette. Hun er født i 1979 og har deltatt og vunnet gull i OL en rekke ganger, i Salt Lake City i 2002, Torino i 2006, Vancouver i 2010 og Sotsji i 2014. I Sotsji vant Oullette og Canada altså OL-gull for fjerde gang, og du kan også lese mer om dette og andre hockeybegivenheter på sportsnorge.no sin hockeyside, som dekker hockeynyheter fra både inn- og utland. Canada har tronet i verdenstoppen på hockeyarenaen i en årrekke, og da både på herre- og kvinnesiden.

Sammen med Canada er USA blant nasjonene som gjør det aller best innen hockey, og Kacey Bellamy er en av de dyktige hockeyspillerne for stornasjonen. Kacey Bellamy er født i 1987, og deltok i OL sammen med det amerikanske hockeylandslaget både i 2010 og 2014. Begge ganger måtte for øvrig Bellamy & Co se seg slått av Canada, men kom på en fortjent sølvmedaljeplass.


SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa