SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Hockeyspillernes hemmelige hobbyer
May 29th, 2015 by admin

Alle har behov for en pause i hverdagen, og de fleste har en hobby eller to som de liker å drive med. når man har en morsom hobby, kan man få tankene vekk fra jobb og stress i noen minutter, og bare kose seg og slappe av. Forskning viser at det er sunt å ha en hobby, for stress kan være veldig skadelig. Det å ta en pause fra stresset, forbedrer helsen, og hjelper også på humøret. Og glade og fornøyde personer lever både lengre, og de er friskere.

En morsom hobby er uunnværlig for oss alle

Kjendiser og idrettsfolk har selvsagt også hobbyer. De har like stort behov for en pause som alle andre. Ofte tenker man at idrettsfolk må være verdens lykkeligste mennesker, for de får drive med hobbyen sin hele dagen. Men slik er det jo ikke. Store idrettsprestasjoner krever hard trening, og alt er ikke bare lek og moro. Da hjelper det å ha en hobby som idrettsutøverne kan drive med når de skal slappe av og restituere seg mellom treningsøktene.

Kjente norske hockeyfjes – med Mads Hansen i spissen

Hockeyspillerne Mads Hansen, Daniel Sørvik og Mats Trygg er store stjerner i Norge. Mads Hansen var assisterende kaptein i VM i 2014, og Hansen spiller for Storhamar Dragons. Han er også en habil pokerspiller, som deltok på EPT 10 i Wien i fjor, som er en populær pokerturnering arrangert i regi av PokerStars. De arrangerer også pokerturneringer på nett for pokerspillere som ikke alltid kan delta på liveturneringer. Mange idrettsutøvere spiller poker fordi de liker konkurransedelen. Det å delta på turneringer i poker er en fin måte å koble av på mellom kampene, og med nettpoker er det også enkelt å spille selv når man er på reise. For de store idrettsstjernene blir det mange reisedøgn i løpet av sesongen, og det kan være både ensomt og kjedelig på hotellrommene.

Daniel Sørvik – en myk rocker

Daniel Sørvik spiller for VIF. Han sitter gjerne barnevakt på fritiden. Mange sier at han er hockeyens emo, med tatovering nedover armen og en forkjærlighet for heavy metal. Selv beskriver han seg også som en litt annerledes hockeyspiller, som er rolig og omgjengelig. Han ble tatt med på skøyteskole av faren allerede som femåring, og når han ikke trener, er han gjerne sammen med venner, kjæresten eller broren. Han jobbet tidligere i barnehage, men har sluttet i jobben for å bruke tiden på trening. Han sier selv at han ville egnet seg som håndverker, og han kan også tenke seg å jobbe med barn og ungdom. Kanskje han ender opp som hockeytrener en dag.

Med fiske som avkobling – Mats Trygg

Mats Trygg liker å fiske på fritiden. Han spiller til daglig for Lørenskog IK, og gjennom sportsfiske får han nok både rekreasjon og avslapping. Mange sportsfiskere setter like stor pris på naturopplevelsen som på fangstmengden. Det handler om å finne ro og stillhet, noe som sikkert gjør godt både etter en vellykket hockeykamp og etter et litt bittert tap. Når man tar seg en pause, kan man samle tankene, og forberede seg mentalt til neste kamp.

Det spiller ingen rolle hvilken hobby man har. Det viktigste er at man selv liker den hobbyen man har, og at man finner den roen og avstressingen man trenger gjennom hobbyen. Noen hobbyer er aktive, andre er mer stillesittende, men det hele handler om at man kobler av og gjør noe helt annet enn man gjør i yrkessammenheng.

VM i ishockey 2015 gikk ikke så bra for Norge. Laget tapte for Danmark, og kom dermed ikke til kvartfinale. Get-ligaen er NM i ishockey. Ti lag spiller i ligaen, og sesongen 2014-2015 var det Stavanger Oilers som stakk av med seieren, foran Storhamar Dragons. Ishockey er en stor publikumssport i Norge, og kampene i Get-ligaen sendes også på TV, slik at man kan følge ligaen selv om man ikke har muligheten til å være på tribunen.


SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa